Als kersverse ouders beleven jullie de eerste levensdagen van jullie pasgeboren kindje in een roes van geluk.

Ooit zullen jullie terugkijken op de prille levensdagen van jullie kindje, het is een cliché maar ze zijn zo voorbij.

De kleine vingertjes, het perzik zachte huidje, de typische foetushouding en grimassen….

Deze vluchtige herinneringen kan ik voor jullie omzetten in mooie tastbare herinneringen die je voor altijd zal koesteren.

Een newbornsessie kan je best al boeken tijdens je zwangerschap. We maken een voorlopige afspraak op de dag dat je uitgerekend bent. Na de bevalling maken we dan een definitieve afspraak en dit binnen de 14 dagen na de geboorte van jullie babay. De meest ideale moment voor de newbornsessie is tussen de 5de dag en de 10de dag na de geboorte.  De reden hiervoor is dat je kleine wondertje nog erg slaperig is en automatisch in foetushouding ligt.

De newbornsessie vindt plaats in onze huiselijke daglichtstudio te Essen. Voor deze speciale fotosessie vinden veel voorbereidingen plaats, zowel voor als tijdens het fotograferen. Het is zeer belangrijk om een ontspannen en rustige sfeer te creëren rond jullie pasgeboren baby.

Zo is er voldoende tijd om de baby te voeden, te verschonen of gewoon te knuffelen. Voor een newbornsessie trek ik dan ook voldoende tijd uit (2 à 3 u).

Door enkel en alleen met natuurlijk licht te werken benadruk ik het zachte en pure van jullie kleine wondertje. In de studio beschik ik over een groot aanbod aan mutsjes, wraps, schalen, manden, achtergronden, haarbandjes enz...

Bij het gebruiken van deze accesoires blijft jullie baby uiteraard centraal staan en wordt er geen overdosis aan attributen gebruikt.

Het voordeel om de sessie in de studio te laten doorgaan is het perfecte licht en de aangepaste temperatuur, lekker warm voor je kindje. 

Bij afloop van de sessie maak ik een mooie selectie welke ik dan ook met de grootste zorg zal bewerken. Binnen een termijn van maximum 2 weken zullen deze opgeladen worden in een beveiligde privé galerij waar je de foto’s van thuisuit kan bekijken, kan delen met familie en vrienden en eventueel (geheel vrijblijvend) afdrukken, fotoblokken, enz… kan bestellen.

Newborn 

Baby

Vanaf 3 maanden krijgt je kindje controle over het hoofdje waardoor het doelgericht kan rondkijken. 
Vanaf 6 maanden kan je kindje zelfstandig zitten.

Deze 2 momenten leveren de leukste foto's op. En toch ... 

Elke maand gebeurd er iets nieuw en iets spannend! Vindt u het op dat ogenblik het ideale moment om iets vast te leggen op foto zodat u het zeker nooit zal vergeten? Ik help u graag bij elk speciaal moment in het leven van uw kleine wondertje. 

Een fotosessie duurt ongeveer een uur, net lang genoeg om prachtige foto’s te maken. Uiteraard hou ik rekening met het resultaat. Heeft je kind een slechte dag? Dan trek ik meer tijd uit, tot ik genoeg beeldmateriaal heb.


Zorg voor comfortabele en aantrekkelijke kleding. Vermijd logo’s, grote prints of cartoon figuren. Zo blijven je foto’s tijdloos….. Baby’s fotograaf ik ook graag in hun ontblote bovenlijfje. Dit geeft een puur en zacht resultaat.


Let op!

Wanneer je honger hebt of moe bent, lukt het niet om te ontspannen en te lachen. Plan je fotosessie niet rond dutjestijd.
Sessies op locatie plan ik in de vroege voormiddag of late namiddag/vooravond (afhankelijk van het seizoen). Zo kan ik gebruik maken van het mooiste licht.
Zorg steeds voor een goed gevuld buikje.